O nás / About us
Věděli jste, že japonské kari je v Japonsku velmi oblíbené?
Říká se, že kari bylo v Japonsku poprvé představeno na konci 19. století, a to na počátku éry Meidži. Prapůvodní verze japonského kari pochází z dob vlády Britského impéria v Indii, která se vyvinula svým vlastním jedinečným způsobem až do dnešních dnů. Kořeněná chuť kari se od známého tradičního japonského pokrmu velmi liší, ale má tak silnou oblibu, že jej lze označit za národní jídlo.
V Japonsku se kari lidově nazývá "kari rýže". Jak název napovídá, jedná se o kombinaci kari a rýže, která je podávána společně.
Zatímco v luxusnějších restauracích se podává sofistikovaná kari rýže, existuje také varianta kari rýže, kterou si lidé oblíbili jako domácí pochoutku a do níž si každá domácnost přidává své vlastní oblíbené ingredience.
Curry Us jsme otevřeli v naději, že si Pražané pochutnají na japonském kari, které v zahraničí zatím není příliš známé, ale v Japonsku je oblíbené.
Zveme vás, abyste přišli ochutnat jiný druh japonského jídla, než je tradiční japonská kuchyně!